Na Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST) se znotraj programa Marie Skłodowska-Curie actions (MSCA) odpira možnost individualnega štipendiranja doktorskega študenta iz katerekoli države in katerekoli starosti, ki bo do septembra 2019 zaključil z doktorsko tezo oziroma post-doktorskega raziskovalca, ki išče nove priložnosti (v vrhunskem okolju v Luksemburgu).

LIST se ukvarja z razvojem naprednih tehnologij in inovativnih produktov in storitev industriji in družbi. Njihove rešitve prihajajo iz področij energetike, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, telekomunikacij, okolja, kmetijstva in napredne proizvodnje materialov. Zaradi ustrezne lokacije predstavljajo pomembno stičišče med univerzo, državnimi agencijami in industrijskimi grozdi. Na treh oddelkih zaposlujejo preko 150 zaposlenih.

Priložnost za štipendiranje se omogoča v oddelku The Material Research and Technology (MRT) department, kjer izvajajo aktivnosti povezane z naprednimi materiali, nanotehnologijami in uspešno implementacijo raziskav v uporabne tehnologije in trajnostnimi polimernimi materiali.

Skupino vodi dr. Habibi in v konkretnem primeru se želijo posvetiti razvoju optičnih aktivnih filmov z visoko mehansko zmogljivostjo, osnovano na obnovljivih gradnikih z uporabo zelene kemije (ang. optically active films with high mechanical performances based on renewable building blocks and using green chemistry).

Prijave sprejema dr. Charles Betz preko elektronskega naslova charles.betz@luxinnovation.lu najkasneje do 30. aprila 2019 oziroma čim prej z namenom pravočasne priprave raziskovalnega projekta.

Za vključitev v shemo MSCA se bo pripravilo raziskovalni predlog skupaj z luksemburškim institutom, ki bo v postopku nudil podporo. Oddaja končnega predloga je septembra 2019, medtem ko se bo projekt pričel izvajati tekom leta 2020. Priložnost štipendiranja vključuje plačo, stroške potovanja in izobraževanja, kot tudi morebitni družinski dodatek.