V organizaciji Vseslovenskega združenja malih delničarjev in Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev je med 11. in 14. septembrom 2021 potekala Mednarodna investitorska konferenca BETTER FINANCE & VZMD.
Na konferenčnem delu, ki je potekal 13. septembra 2021 v Grand Hotelu Toplice na Bledu, je v sklopu Green Panel: Investment Opportunities in Slovenia and Europe podrobneje o Institutu ”Jožef Stefan” spregovorila dr. Špela Stres, LLM, MBA, iz Centra za prenos tehnologij in inovacij.
Poudarek predstavitve je bil na raziskavah, predvsem na področju ključnih omogočitvenih tehnologij (KET – key enabling technologies), njihovemu pomenu za gospodarstvo, na kakšen način poteka sodelovanje z gospodarstvom, pa tudi o odcepljenih podjetjih Instituta ”Jožef Stefan” kot tudi o različnih tehnologijah, ki so zanimive za povezovanje s podjetji in/ali njihovo financiranje za nadaljnji razvoj.
Dodatno je predstavitev Instituta ”Jožef Stefan” potekala v preddverju konferenčne dvorane s posebnim razstavnim prostorom, kjer so si obiskovalci lahko ogledali plakate IJS, različne vzorce, publikacije odsekov in CTT, videoposnetek o Institutu ”Jožef Stefan” in drugo.

foto: mag. Marjeta Trobec, 2021