Na razstavi ARCA 2021, ki je potekala med 14. in 16. oktobrom 2021 v Zagrebu, so se na pobudo Fakultete za informacijske študije v Novem mestu v okviru Konzorcija za prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij KTT, ki je organizirala predstavitve slovenskih raziskovalcev v Zagrebu, v konkurenci več kot 200 inovacij s celotnega sveta, svoje inovacije s tremi plakati o tehnologijah predstavili tudi raziskovalci Instituta “Jožef Stefan” ter prejeli Srebrni in Bronasto medaljo za predstavljene tehnologije. V okviru sodelovanja na razstavi ARCA 2021 smo pripravili plakate, ki so plod sodelovanja Centra za prenos tehnologiji in inovacij z raziskovalci. 

Za tehnologijo Environmentally friendly and energy efficient method for recovery of rare-earth elements so izumitelji Xuan Xu, Kristina Žužek Rožman in Sašo Šturm prejeli Srebrno medaljo.

Za tehnologijo A method for making spatially defined aggregates by precisely positioning cells based on electrostatic interaction sta izumitelja Aleš Lapanje in Tomaž Rijavec prejela Bronasto medaljo.

Za tehnologijo A method for the synthesis of metal molybdates and tungstates from molybdenum and tungsten carbides and nitrides sta izumitelja Aleš Mrzel in Damjan Vengust prejela Bronasto medaljo

Vsem inovatorjem iskreno čestitamo!