Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« organizira 11. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij, ki poteka med 8. in 11. 10. 2018, v okviru multikonference Informacijska družba 2018 (Information Society 2018). Konferenca, katere namen je spodbujanje sodelovanja med raziskovalci in gospodarstvom, tudi letos vključuje številna predavanja, srečanja med podjetniki in raziskovalci ter nagradni natečaj za najboljšo inovacijo v letu 2018 na javnih raziskovalnih organizacijah. Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike:

  • Kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij?
  • Kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko “Dolino smrti”?
  • Kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

Na konferenci lahko sodelujete tudi vi. Vabimo vas, da se najkasneje

  • do 31.08.2018 prijavite na Javni razpis za najboljšo inovacijo 2018 na javnih raziskovalnih organizacijah, kjer je denarni sklad kar 2.500 EUR,
  • do 03.10.2018 prijavite na R2B raziskovalno podjetniška srečanja, ki so namenjena raziskovalcem in podjetnikom.

Več informacij o dogodku na povezavi, kjer lahko opravite brezplačno registracijo na prihajajočo 11. ITTC konferenco.