FestINNO – festival inovativnosti, ki združuje ZABAVO in INOVATINOST.

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FestINNO – festival inovativnosti, ki združuje ZABAVO in INOVATINOST.

26. maja @ 9:00 - 17:30

Brezplačno

KJE? Zoom in Teams.

Dogodek, ki ga je lani preko spleta obiskalo preko 750 študentov, dijakov, podjetnikov, strokovnjakov in zainteresirane javnosti iz Slovenije in tujine zaradi specifičnosti razmer poteka ponovno preko spleta. Predhodne prijave so obvezne!

Bogat program dogodka, ki obsega 20+ delavnic, okroglih miz, predavanj, razprav ali predstavitev z domačimi in tujimi predavatelji, izkušenimi podjetniki, kreativnimi študenti in drugi praktiki je namenjen vsem, ki jih zanimajo sodobne teme in izzivi povezani s podjetništvom in inovativnostjo kot so:

  • intelektualna lastnina,
  • crowdfunding (množično financiranje),
  • podjetništvo kot karierna odločitev,
  • poslovni modeli,
  • socialno, družinsko in trajnostno podjetništvo,
  • servitizacija,
  • predstavitve uspešnih podjetniških zgodb,
  • podporne storitve in organizacije podjetniškega podpornega okolja.

Zaradi mednarodne obarvanosti in regijske naravnanosti ter širitve dogodka, bo del delavnic potekal tudi v angleškem in italijanskem jeziku.

Še posebej vabljeni na dogodek: Intelektualna lastnina za start-upe: vse o znamki in modelu, ki bo potekal preko Zoom-a od 11:00 do 12:30 (Samra Šečerović in Mojca Kušej – Urad za intelektualno lastnino).

Na predavanju bomo predstavili, kaj je intelektualna lastnina, kakšne oblike varstva poznamo, kakšen je pomen pravic intelektualne lastnine v gospodarstvu in katere so njihove glavne prednosti. Osredotočili se bomo na dve pomembni pravici na področju industrijske lastnine: znamko in model. Start-upi bodo izvedeli, kakšni so koraki pred registracijo, kako poteka registracija (nacionalna, evropska in mednarodna prijava), kakšni so stroški in pravno varstvo, ki ga pridobijo z registracijo. Spoznali bodo brezplačne storitve s področja intelektualne lastnine, ki so na voljo MSP brez izkušenj na tem področju.

Dogodek organizira UP, Fakulteta za Management, ob so-organizaciji Univerze v Udinah, podpori Spirita in MGRT ter vrste drugih soustvarjalcev in izvajalcev posameznih delavnic, ki vsako leto zvesto pomagajo krepiti in razvijati podjetniški duh. Prireditev je bila lani nominirana tudi kot nacionalna zmagovalka na Natečaju Evropske komisije za spodbujanje podjetniškega duha.

Podrobnejši program je dosegljiv na spletni strani: www.inno.si/festinno. Udeležba je na vseh dogodkih brezplačna. Potrebna je predhodna prijava.

Pridite in pridružite se nam tudi vi pri so-ustvarjanju prireditve!

Podrobnosti

Datum:
26. maja
Čas:
9:00 - 17:30
Cena:
Brezplačno
Spletna stran:
www.inno.si/festinno

Organizatorji

UP FM
Univerza v Udinah
Spirit
MGRT
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.