AmCham Slovenija v okviru programa “Best of the Best” že sedmo leto zapored nagrajuje najboljše poslovne prakse v podjetjih. Kemijski inštitut se je s projektom NICKI v sklopu “Inovativnosti” uvrstil na 3. mesto.

NICKI je notranja spodbuda raziskovalnim projektom Kemijskega inštituta, da se lahko uspešno tržijo lastne odlične inovacije in se približajo potrebam industrije, ter da se izumi in inovacije ne bi izgubili na trgu. NICKI je t.i. ‘ Proof-Of-Concept’ (PoC) projekt je namenjen dvigu tehnološke stopnje razvoja izumov in inovacij na takšno raven, kot jo pričakuje industrija. NICKI predstavlja pomemben korak v povezavi med znanstvenimi raziskavami in industrijo, saj dvig tehnološke stopnje raziskav vodi do boljših možnosti za komercializacijo in do lažjega prenosa znanja na trg. Kemijski inštitut je prva slovenska javna raziskovalna ustanova, ki je z notranjo spodbudo NICKI storila korak naprej pri podpori raziskovalnih projektov na nizkih tehnoloških stopnjah razvoja.

Čestitamo tudi zmagovalnemu projektu HidriaBond podjetja Hidria, kjer je naš Laboratorij za razvoj premazov z dr. Ivanom Jermanom na čelu pomembno prispeval pri razvoju.

Več informacij: 3. mesto projekta NICKI