Na razstavi ARCA 2020, ki je potekala med 15. in 17. oktobrom 2020 v Zagrebu, so se na pobudo Fakultete za informacijske študije v Novem mestu v okviru Konzorcija za prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo, ki je organizirala predstavitve slovenskih raziskovalcev v Zagrebu, v konkurenci več kot 180 inovacij s celotnega sveta, svoje inovacije z dvema plakatoma o tehnologijah predstavili tudi raziskovalci Instituta “Jožef Stefan” ter prejeli Zlato in Srebrno medaljo za predstavljeni tehnologiji. V okviru sodelovanja na razstavi ARCA 2020 smo pripravili plakata, ki sta plod sodelovanja Centra za prenos tehnologiji in inovacij z raziskovalci. 

Za tehnologijo “Memory device and method for its operation” so izumitelji Dragan Mihailović, Damjan Svetin, Anže Mraz ter Rok Venturini prejeli Zlato medaljo.

S Srebrno medaljo pa je bila nagrajena tehnologija “Method for treatment medical devices made from nickel – titanium (NiTi) alloys” izumiteljev Ite Junkar, Roka Zaplotnika, Metke Benčina, Janeza Kovača ter Mirana Mozetiča.

Raziskovalcem iskreno čestitamo!