Na Centru za prenos tehnologij in inovacij (CTT) že vrsto let spodbujamo mlade raziskovalce, študente in inovativne posameznike, da svoje ideje uresničijo tudi s podjetniškim udejstvovanjem. V ta namen redno organiziramo uveljavljeno delavnico Mladi upi, ki je v luči trenutnih razmer s koronavirusom, tokrat potekala 13. novembra 2020 v popoldanskih urah preko svetovnega spleta.

Udeležence je uvodoma pozdravil mag. Robert Blatnik (CTT), ki je podrobneje predstavil podporo CTT in namen delavnice, nato pa je predal besedo mednarodni strokovnjakinji dr. Alison Campbell iz irskega Knowledge Transfer Ireland. Z dolgoletnimi izkušnjami pri prenosu znanja iz akademske v poslovno sfero, je udeležencem poleg aktualnih tem, orisala tudi primere dobrih praks.

Praktični primeri so bili tudi obeležje naslednjega vsebinskega sklopa o zaščiti intelektualne lastnine, razkrivanju izuma, orodjih in metodah za iskanje ter analizo stanja tehnike, ki sta ga izvedla Tomaž Lutman in Robert Blatnik iz CTT. Nadaljevanje delavnice je bilo namenjeno zagonskim in odcepljenim podjetjem, metodologijam razvoja poslovnega modela in njegove hitre (pitch) predstavitve.

Uspešno izvedeni dogodek je udeležencem ponudil številne uporabne vsebine, ki bodo zagotovo prišle prav pri njihovi podjetniški poti.

Iz delavnice si lahko ogledate tudi posnetek predavanja dr. Alison Campbell na YouTube.