Skupina študentov UP Fakultete za turistične študije – Turistice (Tadej Rogelja, Rudi Medved, Jaka Godejša in Lucija Drnovšček) je z idejo za inovativno rezervacijsko platformo doživetij minuli vikend postala eden od petih finalistov IFITTovega mednarodnega tekmovanja Innovation Challenge @ENTER21.

Z uvrstitvijo med finaliste so dobili priložnost za javno predstavitev njihovega že delujočega prototipa na eni od najpomembnejših konferenc za področje e-turizma, ENTER 2021, ki poteka v tem tednu.

#LocalsFromZero ekipa, ki je zrasla iz sTOUdio Turistica#TourismFromZero in AIRTH gibanj, je za potrebe omenjenega tekmovanja v svojo že delujočo izkustveno rezervacijsko platformo dodala novo kategorijo, imenovano Community Events “From Zero”. Z njo želijo obiskovalce povezati s tradicionalnimi in avtentičnimi dogodki, ki jih – večinoma na podeželju – izvajajo različna lokalna društva ter organizacije. Z omejitvijo števila udeležencev za vsak dogodek bodo ti še vedno ostali butični, obiskovalci pa bodo dobili možnost vpogleda v zakulisje dogajanja, lokalne tradicije in običaje ter s tem podprli ohranjanje le teh.

Kot omenjeno so nagrajeni študenti aktivno vključeni tudi v obštudijske aktivnosti pilotnega izobraževalnega R&R programa UP FTŠ “sTOUdio Turistica”. Preglednica dosedanjih sTOUdio dogodivščin potrjuje, da je ENTER dosežek eden od vrhuncev velikega števila aktivnosti vseh sodelujočih študentov in mentorjev ter njihovega vložka v inovativne načine izobraževanja in sodelovanja akademije z gospodarstvom.