Platforma za podporo krožnemu gospodarstvu Slovenije e-Simbioza, ki je nastala v letu 2017 v okviru projekta »Po kreativni poti do znanja« v sodelovanju med Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu, Komunalo Novo mesto d. o. o. in DRPD Novo mesto, se pospešeno razvija naprej.

V Sloveniji do sedaj ni bilo spletnega orodja, ki bi omogočalo, da se na zelo enostaven način povežejo podjetja, ki imajo določen odpadni vir, in podjetja, ki ta isti odpadni vir lahko uporabijo kot vhodno surovino. Trenutno se priključujejo nova podjetja kot ponudniki ali iskalci odpadkov, vse več je tudi sinergij med obstoječimi uporabniki.

Konec novembra 2017 je bila e-Simbioza uvrščena med štiri primere dobre prakse krožnega gospodarstva v Jugovzhodni Sloveniji (povezava na poročilo – klik). Vodja e-Simbioze, raziskovalka na FIŠ Urška Fric, nam je sporočila, da ekipa e-Simbioze pravkar pripravlja nov dizajn za platformo, ki bo končan v letu 2018, v decembru 2017 pa sta se Urška Fric in Tina Cigler iz DRPD udeležili dvodnevne delavnice o učinkovitem komuniciranju. Ekipa bo pridobljeno znanje izkoristila za promocijo e-Simbioze.

 

(Na fotografiji: trenutni videz platforme)