Nagrade Svetovne organizacije za intelektualno lastnino, World Intellectual Property Organisation (World Intellectual Property Organization – WIPO), s priznanjem dosežkov izumiteljev, ustvarjalcev in inovativnih podjetij pomagajo oblikovati kulturo, v kateri se spodbuja in ceni inovativnost in ustvarjalnost. 
WIPO deluje v okviru OZN kot krovna agencija za zagotavljanje in širitev varstva intelektualne lastnine v svetu. V okviru letošnje 14. mednarodne konference za prenos tehnologij, katere glavni organizator je Center for technology transfer and innovation (Jožef Stefan Institute), sta bili pretekli teden podeljeni letošnji WIPO nagradi.
WIPO Medal for Inventors je prejela izr. prof. dr. Marta Klanjšek Gunde, raziskovalka na Kemijskem inštitutu, inovatorka ter so-ustanoviteljica odcepljenega podjetja Mysteria Colorum d.o.o. d.o.o.. V podjetju na podlagi licencirane tehnologije razvijajo pametne nalepke s temperaturno občutljivo tiskarsko barvo, ki se ob segrevanju preko vnaprej določene temperature trajno obarvajo.

Iskrene čestitke!

izr. prof. dr. Marta Klanjšek Gunde in mag. Karin Žvokelj, v.d. direktorja Urada za intelektualno lastnino