Dr. Maja Borić Vezjak je univ. dipl. mikrobiologinja, ki je leta 2013 pridobila naziv doktor znanosti na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Kmalu po doktoratu se je zaposlila v podjetju Patentni biro AF ter leta 2014 opravila izpit za slovensko patentno zastopnico, kot tudi za zastopnico za znamke in modele na področju Slovenije in Evropske Unije. Leta 2018 je opravila izpit European Qualifying Examination (EQE), s čemer je postala evropska patentna zastopnica. Je članica Združenja slovenskih zastopnikov za intelektualno lastnino ter Inštituta za poklicne zastopnike pri Evropskem patentnem uradu (EPI). Med drugim uspešno sodeluje z raziskovalnimi inštituti, kot so IJS, KI in NIB, univerzama v Mariboru in na Primorskem, ter številnimi slovenskimi in tujimi podjetji.

“Človeški um je gonilna sila razvoja, ki usmerja našo prihodnost. Čeprav pogosto nevidni ali prezrti, so izumi del našega vsakdana. Kako jih odkriti in kaj z njimi storiti je vprašanje, ki se vedno pogosteje poraja tudi zaposlenim v visokošolskem izobraževanju.
Vsakodnevno se tudi srečujemo z dilemo kaj pomeni, da se patenti podelijo le za izum, ki je nov, na inventivni ravni, industrijsko uporabljiv ter ne spada med izjeme. Na delavnici se bomo primarno posvetili interpretaciji omenjenih pogojev za podelitev patenta.
Ko imamo izum, ki ga je možno patentirati, postane pomembna tudi strategija – kaj, kdo, kdaj in kje?”
Dr. Maja Borič Vezjak

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.