Od 17. do 19. aprila 2018 je v Gornji Radgoni potekal 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL. Organizator predstavitve je bil gospod Janez Škrlec, Razvojna raziskovalna dejavnost, s. p., in član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije.
 
Na sejmu so bile predstavljene tehnologije, ki se posredno uporabljajo za zdravljenje hudih bolezni, lajšanje bolezenskih stanj, diagnostiko, medicinski monitoring, spremljanje reakcij pri uporabi zdravil, ciljno doziranje zdravilnih učinkovin, analizo telesnih tekočin, zajemanje pomembnih medicinskih podatkov, prenos telemetričnih in biometričnih podatkov.
 
Center za prenos tehnologij in inovacij iz Instituta ”Jožef Stefan” je imel na sejmu razstavni prostor, kjer so bile predstavljene storitve s področja prenosa tehnologij. Za podporo in predstavitev na sejmu je poskrbel gospod Janez Škrlec, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.
 
Več informacij o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.
 

 
Predstavitev novih tehnologij in inovacij na sejmu MEDICAL.
 

 
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Rjavec sta Janezu Škrlecu in partnerjem podelila priznanje za predstavitev inovacij in novih tehnologij na področju bionike in medicinskih tehnologij, Direktoratu za znanost na MIZŠ pa priznanje za celovito predstavitev novih tehnologij in inovacij.