IME DOGODKA: Innovat&Match 2019

TERMIN: 5.-7. junij 2019

LOKACIJA: Bologna Fair District, Hall 33, Viale Aldo Moro, n. 20 – 40128 Bologna, Italija (6. in 7. junija 2019)

OPIS: V sklopu srečanj na R2B – Research to Business 2019, štirinajste izdaje mednarodne razstave o industrijskih raziskavah in inovacijskih zmožnostih, bodo lokalni partnerji Enterprise Europe Network organizirali dvostranska srečanja Innovat&Match 2019. Priložnost boste imeli spoznati inovativna podjetja, grozde in raziskovalne laboratorije.

Prvi dan bo namenjen italijanskim in evropskim grozdom, medtem ko bosta preostala dneva odprta za predstavnike gospodarstva, mala in srednje velika podjetja, grozde in zagonska podjetja z namenom iskanja novih tehnoloških partnerstev.

Srečanja med poslovno in raziskovalno skupnostjo bodo ponudile vpogled na način, kako lahko rešitve umetne inteligence pripomorejo h ključnim proizvodnim sistemom, pri čemer bodo letošnje nove teme naslednje:

1.    Živila (trajnostno kmetijstvo, kakovost, varnost in sledljivost v procesih, stranski proizvodi, itd.)
2.    Gradbeništvo (inovacije, upravljanje kulturne dediščine, varnost stavb, itd.)
3.    Energetska učinkovitost in trajnostni razvoj (nizkoogljično gospodarstvo, trajnostno naravnane storitve, podnebne spremembe, trajnostna rast v (po)morskem sektorju, itd.)
4.    Kulturna in kreativna industrija (napredne oblikovne in digitalne tehnologije, novi poslovni modeli, tehnologije digitalne kulture, turizem in oživljanje urbanih središč, itd.)
5.    Vede o življenju (nova generacija biomedicine in protetike, tehnologije za zdravo, aktivno in samostojno življenje, itd.)
6.    Inovacije storitev in masovni podatki (prilagodljiva infrastruktura masovnih podatkov za inovativne storitve, Industrija 4.0, storitvene platforme za internet stvari, kibernetska varnost, inteligentne IT storitve, itd.)
7.    Mehanotronika in transport (digitalna in napredna proizvodnja, avtomatika in robotika, napredni materiali v proizvodnji motorjev in mehanotronike, itd.)

Do 15 udeležencev se lahko poteguje tudi za nepovratna sredstva za financiranje potnih stroškov za prisostvovanje na dogodku (do največ 500 evrov na udeleženca).

REGISTRACIJAna dvostranska srečanja je možna do 20. maja 2019 preko prijavne platformeZa možnost pridobitve nepovratnih sredstev za potne stroške je vlogo treba oddati najkasneje do 6. maja 2019 v skladu z razpisanimi pogoji.
DODATNE INFORMACIJE: o samih srečanjih, tematikah in programu srečanj, si lahko ogledate na uradni spletni strani dogodka. V primeru vprašanj se lahko obrnete na kontaktno osebo Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ”Jožef Stefan” (dr. Levin Pal, levin.pal@ijs.si).